3 tips om jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren

Word een PRO in bedrijfsprocessen

Bedrijfsprocessen; we kennen ze waarschijnlijk allemaal wel. Lange orders waar geen eind aan komt, honderden Excelbestanden waar niemand wijzer door wordt en urenlijsten van weken geleden. Allemaal taken die handmatig gedaan moeten worden maar niemand graag doet. Ook nemen ze vaak veel uren in beslag. Erg zonde van je tijd wat tegenwoordig eigenlijk onnodig is. Gelukkig zijn er veel oplossingen om jou taken nét even iets makkelijker te maken.

Je kan door het gebruik van bedrijfsprocessen de kwaliteit van je eindresultaat verbeteren. Je doorlooptijd wordt hierdoor verminderd en daardoor wordt je product of dienst sneller geleverd. Onnodige kosten kan je wegwerken door het verminderen van herhalen van handelingen.

Tip 1: verkrijg inzicht in je huidige processen

Om ervoor te zorgen dat je niet meteen de fout in gaat is het belangrijk om eerst de huidige processen te analyseren. Zomaar verbetering aanbrengen werkt meestal averechts. Een theorie die hierbij kan helpen is: Value Stream Mapping. Door deze methode toe te passen, krijg je inzicht in de kosten die wachttijd met zich meebrengt en de verhouding van activiteiten die waardetoevoegend en niet-waardetoevoegend zijn.

Tip 2: verbeter het timemanagement

De truc hier is niet sneller werken maar slimmer werken. Maak bijvoorbeeld een planning voor de dag. Begin in de ochtend met wat je minder leuk vindt en werk daarna je lijstje verder af. Bedenk welke taken je over de hele week moet doen en haal de leukste eruit. Doe deze taken in de middag en de minder leuke taken in de ochtend. Hierdoor eindig je dag met iets makkelijks en heb je al zware taken gehad.
De planning van de dag kan je maken met James PRO. In James PRO vink je taken af en kun je zien welke taken nog gedaan moeten worden. Ook worden achterstallige taken vermeld zodra een werknemer over zijn deadline is. In een project zie je ook hoeveel uur er aan een project is besteed.

Tip 3: verhoog productiviteit door meer communiceren

Doordat je steeds vaker buiten de de deur werkt Telefonisch overleggen is vaak lastiger en collega’s zijn minder goed te bereiken. Slechte communicatie kan leiden tot grote fouten. Door dus bijvoorbeeld elke ochtend een stand-up te doen via een platform als Teams kan je elkaar in de gaten houden en blijf je communiceren.

Door het gebruik van James PRO kan je de taken in een planning zetten waardoor de productiviteit automatisch verhoogd wordt. Hierdoor weet iedereen waar je aan toe bent en kan je miscommunicatie beperkt worden.

Zelf uitproberen?

Enthousiast geworden en wil je ontdekken of James het PROberen waard is? Registreer dan nu de eerste 14 dagen je uren gratis!

Deel dit bericht: