NIEUW! Leverancierspagina. Klik hier voor meer informatie

Uren bijhouden draagt bij aan kwaliteit!

Die uren bijhouden, geen leuk klusje. Doe het maar wel, want het is goed voor de kwaliteit en de efficiëntie van de organisatie. Als je weet wat er met de tijd gebeurt, krijg je inzicht in de productiviteit. In dit artikel vertellen we de belangrijkste redenen om de urenregistratie goed bij te houden.

Inzicht in de productiviteit

Als het personeel precies bijhoudt wat ze doen op een dag en hoe lang ze daaraan besteden, dan kun je meten of je personeel declarabel genoeg is. Je hebt namelijk twee soorten uren. De declarabele uren en de niet-declarabele uren. Onder de niet-declarabele uren verstaan we momenten die niet door de klant betaald worden. Zie je dat er te weinig declarabele uren worden gedraaid? Dan kan je hier sneller op inspelen en iets bedenken waardoor deze uren omhoog gaan.

Zonder urenregistratie zou het gebrek aan declarabele uren veel te laat opgemerkt worden. Wat uiteindelijk resulteert in een lagere omzet. Met James PRO heb een goed overzicht van wat iedereen per dag doet en hoe iedereen zijn uren besteed.

Beter offertes kunnen maken

Een offerte maken is vaak lastig, vooral als het echt om maatwerk gaat. Hoeveel tijd kost het allemaal om de opdracht uit te voeren? Dit wordt een stuk makkelijker als je weet hoeveel uren er gemiddeld aan een taak worden besteed. Soms weet je dat door de jaren ervaring, maar heb je die ervaring niet? Dan is het heel fijn om te weten hoelang je er voorgaande keren over gedaan hebt.

Zo kun je betere offertes uitbrengen en snijd je jezelf niet in de vingers. Want wat is er vervelender dan een factuur moeten sturen waar veel te weinig uren op staan?

Wist je ook dat je heel makkelijk vanuit James PRO offertes kan maken, versturen en kan omzetten naar een factuur? Daarnaast kun je dit ook weer koppelen aan je boekhoudprogramma!

Uren aan klant kunnen laten zien

Je hebt van tevoren een offerte gemaakt, maar er is meerwerk bij gekomen. Je klant, die tevens betaalt, wil weten waar die uren vandaan komen en waar die uren aan besteed zijn. Dan is een urenregistratie super handig. Je hoeft niet lang te zoeken naar de uren, want je hebt ze zo in een overzicht staan.

Vanuit James PRO kun je verschillende overzichten downloaden. Van het hele project, alleen de briefing of alleen de taken. Je kunt zelfs nog filteren op de taken gedaan door een bepaalde gebruiker. Een overzicht is dus zo bij de hand. Wat ook zorgt voor een snelle communicatie met de klant.

Het is de basis voor facturatie

Als je gaat factureren wil je natuurlijk altijd even checken of het aantal gewerkte uren klopt met de offerte. Misschien valt er wel iets onder meerwerk of heb je veel te veel geoffreerd en wil je de klant een lager bedrag laten betalen. In sommige gevallen is er een prijsindicatie gedaan op basis van nacalculatie. Door je uren bij te houden heb je dit snel bij de hand en kun je dit in een oogopslag zien. Met James PRO heb je dit allemaal in één overzicht. Nooit meer alle uren bij elkaar zoeken. Het is tijdbesparend en effectief. Zo hou je tijd over voor de leuke taken!

Wil jij ook gemakkelijk overzicht houden over alle gemaakte uren? Probeer dan James PRO 14 dagen gratis!

Deel dit bericht: