NIEUW! Leverancierspagina. Klik hier voor meer informatie

Releasenotes | 2.3.0.

Nieuwe stijl onderdeel offertes
Het onderdeel Offertes heeft een nieuwe stijl gekregen, zowel het overzichtsscherm als de detailpagina’s per offerte.
De offerte die je aanmaakt binnen James PRO, heeft een ‘what you see is what you get’-uitstraling gekregen, zodat je direct voor een groot gedeelte ziet wat het uiteindelijke resultaat wordt.
 
Links boven de offerte zijn drie tegels geplaatst: de offerte, de bijbehorende taken en de bestands-upload.
 
Rechts staan in uitklapmenu’s de belangrijkste zaken die bij een offerte horen:Acties met de uit te voeren acties zoals mailen, downloaden als pdf, factuur maken, template toevoegen etc.Briefpapier: selectiemogelijkheid van standaard- of alternatief briefpapierTotalen (excl. BTW): de totaalbedragen van de offerteKlantgegevensOfferte-info: gemaakt door, gemaakt op en de status.NotitiesTags
Boven de offerte staan in de witte knoppen de snelkoppelingen die gebruikt kunnen worden.
 
Calculatieregels
Calculeren blijft voor een groot deel gelijk aan de oude situatie, met één belangrijke wijziging rondom de weergave.
Je kunt kiezen voor drie verschillende opties voor de weergave:Alleen de totaalprijs tonen, dus zonder de afzonderlijke calculatieregels.Regels tonen: de inhoud van de calculatieregels wordt getoond.Regels tonen met prijzen, waarbij alles wordt getoond.
Wanneer je de weergave op ‘regels tonen’ of ‘regels tonen met prijzen’ zet, komen er oogjes links naast de calculatieregel te staan. Via deze oogjes kun je regels wel of niet tonen op de offerte.

Let op: Wanneer je regels wilt tonen met prijzen dienen alle oogjes aan te staan, dit betekent dat zij blauw gekleurd zijn. Staan deze niet aan, dan worden de prijzen per regel niet getoond. Anders klopt de telling niet.
 
Contactpersonen toevoegen
Onder klantgegevens kun je nu gemakkelijk een contactpersoon toevoegen, dit kan via de knop ‘nieuwe contactpersoon toevoegen’. Hierdoor hoef je niet eerst naar een relatie te gaan om een contactpersoon aan te maken.
Totalen
Onder ‘Totalen (excl. BTW)’ is nu een nieuwe indicator toegevoegd. Naast de brutowinst staat nu het percentage in het rood of in het groen. Het benchmark-percentage is in te vullen in de Instellingen. Ga naar Instellingen / Offertes. Daar vind je aan de rechterkant het invoerveld ‘minimale brutowinst’. Als het brutowinstpercentage in de huidige offerte boven het ingestelde percentage komt, kleurt het percentage groen. Zo niet, dan kleurt het rood. Zo zie je snel of je een goede offerte uitbrengt.

Deel dit bericht: