Releasenotes | 2.3.11

Taaksoorten

Met behulp van taaksoorten is het mogelijk om taken te filteren per soort. Dit kan onder andere worden gedaan in de planning maar ook bij statistieken. Dit geeft extra inzichten in de uit te voeren en uitgevoerde werkzaamheden. Door middel van de kleuren is snel te zien welke taaksoort het betreft.

Offerte-functie is vernieuwd

De manier waarop offertes gemaakt worden is aangepast. Er zijn o.a. meer opties voor het weergeven van calculatieregels in de offerte. De totaalprijs kan worden getoond, of de afzonderlijke calculatieregels (mét of zonder prijzen). Deze mogelijkheden zorgen ervoor dat een offerte-op-maat kan worden gemaakt richting (potentiële) klanten.

Factuur-functie is vernieuwd

Om te beginnen is de styling en manier van werken van de factuurmodule gelijk getrokken aan de huidige offertemodule. Dit zorgt voor eenvoudiger werken en uniformiteit. 

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het werken met BTW-codes is gestandaardiseerd. Er is nu de mogelijkheid om een BTW-code of BTW-percentage te kiezen in plaats van handmatig in te vullen. Foutieve BTW-codes of -percentages behoren hiermee dan ook tot het verleden.

Werken met grootboekrekening-nummers is gewijzigd. In een factuur kan per prijsregel een grootboekrekening-nummer worden meegegeven.

Daarnaast is het mogelijk gemaakt om een factuurdatum in het verleden te gebruiken (voorzien van een waarschuwingsmelding).

Templates

Zodra er een prijswijziging wordt gedaan van een product, is er de mogelijkheid om bestaande templates ook te updaten waar dit product wordt gebruikt.

En verder

  • Taken kunnen optioneel mee-gekopieerd worden bij het kopiëren van een project
  • De KvK-zoekfunctie bij het aanmaken van een nieuwe relatie is geoptimaliseerd
  • Verzendkosten in de Probokoppeling zijn zichtbaar bij het toevoegen van een calculatie. Ook wordt deze als losse post toegevoegd
  • Op het klantenportal kan een eigen afbeelding worden geüpload die als achtergrond gebruikt kan worden
  • Grootboekrekening-nummers kunnen worden geïmporteerd uit een boekhoudpakket
  • Afleverbonnen worden nu ook de aantallen getoond, als dit ook op offerte niveau is ingeschakeld
  • De UBL-versie (de digitale XML-versie van de factuur) is bijgewerkt naar de laatste versie
  • Er is een aantal kleine punten opgelost.

Deel dit bericht: