NIEUW! Leverancierspagina. Klik hier voor meer informatie

Ik ben het overzicht van mijn project kwijt, wat nu?

Bij een project komen allerlei zaken kijken. Om het succesvol af te kunnen ronden, is goed projectmanagement essentieel.

Voorbeeld: een opdrachtgever neemt contact op voor lichtreclame.

De opdrachtgever geeft aan al lichtreclame te hebben, in de vorm van een ouderwetse lichtbak. Hij wil een modernere variant op zijn gevel.

Stap 1: Inventarisatie

De wensen van de opdrachtgever worden genoteerd. Wil hij zijn huidige ontwerp in een modern jasje of wil hij misschien wel een compleet nieuw logo?

Stap 2: Ontwerp en materiaalkeuze

Er wordt bepaald hoe het ontwerp eruit komt te zien. Ook moet bepaald worden welk materiaal of welke folie ervoor gebruikt gaat worden. Als dit is gedaan, gaat het ontwerp naar de klant, vaak wordt hier een offerte bijgevoegd. Daarom is het van belang om precies te weten welke materialen er nodig zijn.

Stap 3: Uitvoering

Het product wordt tastbaar gemaakt. Vervolgens kan het product gemonteerd of geïnstalleerd worden.

Zo klinkt het realiseren van een signproject gemakkelijker dan het is. Een project natuurlijk veel complexer zijn. Hoe specifieker de wensen van de klant geformuleerd zijn, hoe beter het eindresultaat voldoet aan de verwachting.

Problemen signbranche

Helaas ervaren signmakers nog wel eens problemen tijdens projecten. De oorzaak hiervan zijn meestal losse bonnetjes, bestellijsten, notities en een los planningsbord. Hierdoor raakt al snel iets kwijt, wat direct gevolgen heeft voor het project. Daarnaast kost het veel tijd om fouten te achterhalen en op te lossen. Oftewel is er geen overzicht en niet één plek om alles te kunnen verzamelen en bijhouden.

James PRO helpt je uit de chaos

In een goed project worden de volgende aspecten meegenomen: projectmanagement, facturatie, calculatie en planning. Dit kan met James PRO. Alle aspecten voor jouw signproject komen hier samen.

In James PRO maak je voor elke opdrachtgever een relatie aan. Onder de relatie kun je projecten aanmaken. Dus ook meerdere projecten als het een langdurige relatie is. In het project kun je vervolgens alle betreffende notities, bonnetjes, offertes en facturen maken en opslaan. Daarnaast kan je in het project ook alle taken toevoegen en inplannen die nodig zijn om het project te laten slagen! Het scheelt veel tijd en voorkomt dat er fouten gemaakt worden.

James PRO wordt al door veel SI’BON gecertificeerde signbedrijven gebruikt. Wil je het ook proberen? Dat kan! Probeer James 14 dagen gratis. Wil je meer weten, bekijk dan onze tips of neem contact op.

Deel dit bericht: