Projectmanagement, dat is pas efficiënt werken!

Iedereen wil efficiënt en kostenbesparend werken. Maar hoe kun je dat nou het beste doen? Heb je al eens aan projectmanagement gedacht? Een projectmanager of projectleider heeft dagelijks leiding over een of meerdere projecten. Hij of zij moet met dit project resultaat behalen binnen het budget en de gestelde deadline. In dit artikel vertellen we je hoe een projectmanager verschilt van een algemene manager en hoe het traject eruit ziet.

Projectmanager vs. algemene manager

Als projectmanager geef je leiding aan projecten met een tastbaar eindresultaat. Hij zit dicht op het vuur, iedere dag weer. Voor een project wordt vaak ook een speciaal team samengesteld. De projectmanager leidt deze groep en is er verantwoordelijk voor dat het project voldoet aan de kwaliteit, de wensen van de klant en dit alles binnen het budget en de gestelde deadline.

De algemene manager is ook bezig met organiseren, leidinggeven en plannen. Alleen bekijkt hij het vanuit het organisatorisch perspectief. Deze manager is verantwoordelijk voor al het personeel en niet alleen voor een bepaalde projectgroep.

De projectmanager is dus belangrijk voor het project. De algemene manager is verantwoordelijk voor de organisatie en grote lijnen.

Projecten managen

Het managen van projecten is het steeds verkleinen van de onzekerheid. Elk project begint met onzekerheid. Aan de projectmanager om die onzekerheid te verminderen. Door adequaat te reageren wanneer het team tegen problemen aanloopt. De projectmanager is er ook om de planning te bewaken. Hoeveel uren zijn er gemaakt en hoeveel kunnen er nog gemaakt worden? Uiteindelijk is het belangrijk dat de projectadministratie goed bijgehouden wordt. Ook voor nieuwe offertes en/of projecten weet je dan hoe je dit moet insteken.

Efficiëntie

Maar waarom is projectmanagement dan zo effectief en kostenbesparend? Je moet er een extra persoon op zetten, dat kost geld, toch? Maar het is uiteindelijk kostenbesparend. De projectmanager zorgt ervoor dat er niet buiten de uren gewerkt wordt, dat er vervanging is als er iemand uitvalt. Hij is er om de problemen op te lossen en op een goede manier van A naar B komen.

Zonder projectmanager is er een projectteam, maar zonder duidelijke leider. De verantwoordelijkheid en het overzicht is dan ver te zoeken. Uiteindelijk zal dit je meer problemen en kosten bezorgen. Investeer daarom in een goede projectmanager!

Projectmanagement in combinatie met James PRO

James PRO kan jou helpen met het projectmanagement. Met het plansysteem zie jij precies wie, wanneer, welke en hoeveel uur er gemaakt is en hoeveel uur er nog gemaakt kan worden.

Per project kunnen er offertes worden gemaakt en ingeladen, zodat je gelijk ziet hoeveel uren je kunt besteden. In datzelfde overzicht kun je taken toevoegen en aan de teamleden koppelen. Alle deadlines, afspraken en bijlagen kunnen in een briefing gezet worden.

Meer weten over James PRO en de mogelijkheden van deze software? Klik dan hier. Al overtuigd? Probeer James PRO dan 14 dagen gratis.

Deel dit bericht: